Verstappen: Čudno je, da je Lewis 30-krat smel iti na široko, meni so pa takoj prepovedali

0

Max Verstappen je nekaj krogov pred koncem dirke v Bahrajnu prehitel Lewisa Hamiltona, vendar ob tem zapeljal s steze, zaradi česar je moral Britancu takoj vrniti pridobljen položaj. Sedemkratni svetovni prvak je vodstvo nato uspel zadržati vse do konca dirke. Nizozemec je o omejitvah steze spregovoril na tiskovni konferenci v Imoli.

“To bi enostavno rešili tako, da bi tam (četrti ovinek na stezi v Bahrajnu) postavili steno ali gramoz. V kvalifikacijah smo morali ostati na robniku, zato sem isto počel tudi na dirki. Nato so mi sporočili, da gre Lewis v četrtem ovinku vedno na široko, zato sem isto začel delati jaz, vendar so mi po dveh krogih to prepovedali.”

Nizozemec razume, zakaj njegovo prehitevanje ni bilo v skladu s pravili, vendar je nekoliko presenečen nad dvojnimi standardi, ki so veljali med dirko:

“Lewis je 30-krat šel na široko, s čimer je pridobil veliko časa. Meni so po dveh krogih to prepovedali, zato je celotna situacija nekoliko čudna. Mislim, da pravil med dirko ne bi smeli spreminjati. Ali smeš iti na široko ali pa ne.

 

Razumem, da moje prehitevanje izven proge ni bilo dovoljeno, vendar zakaj je bilo potem možno voziti čez črte v tem ovinku? Menim, da to ni pravilno, zato se bomo o tem pogovorili z dirkači in Michaelom Masijem.”

Schumacher: Verstappnovo prehitevanje Hamiltona je bilo pošteno in legalno

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje