Schumacher: Verstappnovo prehitevanje Hamiltona je bilo pošteno in legalno

2

Nekdanji dirkač Formule 1 Ralf Schumacher je prepričan, da je bilo prehitevanje, ki ga je na nedavni dirki za VN Bahrajna izvedel Max Verstappen povsem pošteno in v skladu s predpisi.

Največ pozornosti je požel incident tri kroge pred koncem, ko je Verstappen, ki je imel prednost svežih pnevmatik v boju za zmago prehitel Lewisa Hamiltona, vendar ob tem zapeljal s steze, zaradi česar je moral Britancu takoj vrniti pridobljen položaj.

Nenavadno je bilo predvsem dejstvo, da je FIA pravilo o omejitvah steze, skozi dirkaški vikend večkrat spreminjala, ker je povzročilo zmedo tako med navijači, kot tudi med samimi dirkači in ekipami.

Po mnenju nekdanjega dirkača in F1 komentatorja Ralfa Schumacherja, bi moral Verstappen v tem primeru obdržati vodstvo in zelo verjetno zmago.

Čeprav je bil Max Verstappen hitrejši, so Lewisova pametna strategija in vozniške sposobnosti na koncu privedle do takšnega razpleta, pomembno vlogo pa je odigrala tudi FIA. Zame je zelo žalostno, da se je moral Verstappen nekaj krogov pred koncem dirke po navodilih vodstva dirke odpovedati zmagi. Še vedno se mi zdi njegov manever prehitevanja pošten in skladen s predpisi.

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Tomaž

Prav očitno delajo komisarji v prid Hamiltona.
Nič čudnega da se je Hondi vse skupaj zagravžalo in da odhaja!

Michael Schumacher

Mislim če je bilo idealno ga ne bi spustil naprej ker Hamilton bi ga tak prehitel nazaj.Nosonja bo se mogel dosti narediti da bo Hamilton do gležnjev. Perez bo šolal Verstapna