Hamilton: Ogled steze je nesmiselno početje

1

Medtem ko številni dirkači pred pričetkom dirkaškega vikenda  s svojimi inženirji prehodijo celotno stezo in analizirajo posamezne ovinke, pa se sedemkratnemu svetovnemu prvaku Lewisu Hamiltonu takšno početji zdi “nesmiselno”.

Hamilton hkrati ni naklonjen niti treningom v simulatorjih, čeprav je tudi virtualno dirkalne dandanes praksa številnih, predvsem mladih dirkačev.

“Skoraj nikoli ne vozim v simulatorju. Mogoče naredim 20 krogov na leto, mogoče. Simulator me ne zanima.” je Hamilton dejal za uradno spletno stran F1.

Druga stvar, ki jo Hamilton preskoči je četrtkov sprehod po stezi, na katerem dirkači s svojimi inženirji analizirajo posamezne ovinke.

“Včasih sem hodil po progi, ko sem bil mlajši. Toda odkril sem, da je bilo zame to nesmiselno početje. Ko se ovinku približuješ s polno hitrostjo vse skupaj izgleda bistveno drugače. Zato sem ugotovil, da je to zame nesmiselna poraba časa in energije.”

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

Ayrton Senna je po besedah Lewisa Hamiltona njegov veliki vzornik, je bil vedno pristaš ogleda dirkališča, saj je to svoje početje opisal v veliko objavljenih člankih, ki jih je pisal za italijansko avtomobilistično revijo Autosprint. Nekaj tega pa je objavil tudi v svojih knjigah. Njegovemu zgledu je sledilo veliko dirkačev in šampijonov, ki vse to počnejo še dandanes. Pa naj si vsak misli kar si hoče…