Pri Aston Martinu želijo takojšnjo spremembo pravil

0

šef ekipe Aston Martin Otmar Szafnauer poziva FIO naj razmisli o spremembi tehničnih predpisov, saj ostaja prepričan, da so ekipe z “high rake” konceptom dirkalnika izkoristile nova aerodinamična pravila in si pridobila nepošteno prednost.

Szafnauer želi, da FIA spremeni tehnične predpise, saj meni, da so pravila sezone 2021 napisana v škodo moštev, ki uporabljajo koncept dirkalnika z manjšim kotom naklona, kot je tudi Aston Martin.

V zadnjih letih se je v Formuli 1 izoblikovala jasna razmejitev med obema konceptoma, ob tem pa je bil Adrian Newey prvi, ki je zasnoval t.i. high rake koncept in številne ekipe so ga pri tem kopirale. Mercedes se je po drugi strani držal zasnove manjšega naklona bolida, podoben koncept pa uporabljajo tudi pri Aston Martinu.

“Mislim, da je prava stvar, da se pogovorimo s FIO in natančno ugotovimo, kaj se je zgodilo, nato pa preverimo ali je mogoče kaj narediti, da bo vse skupaj bolj pravično” je dejal Szafnauer za Sky Sports.

Red Bullov “high-rake” koncept prinaša več upora s samega zadnjega krilca, medtem ko se je Aston Martin v pretekli sezonah močno zanašal na dno dirkalnika tik pred zadnjimi pnevmatikami, ki pa z novo sezono ni dovoljeno.

“Mislim, da bi morali letos spremeniti pravila, ker naslednje leto to v vsakem primeru ne velja več. Mislim, da bi to bila prava stvar. Naša naloga je, da znova pridemo na lanski nivo, ob tem pa je potrebno opraviti pogovore s FIO in ugotoviti kaj je možno storiti.”

Mercedes kopiral Red Bullov “high rake” koncept

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje