Szafnauer: “Komisarji kaznovali Alonsa kljub temu, da je pridobljeni čas vrnil”

0

Alonso je moral prepustiti 9. mesto na VN Miamija in se domov vrniti brez točk svetovnega prvenstva. Alonso je v zaključku dirke dvakrat storil napako tik pred šikano in zapeljal mimo. Nato je na štartno-ciljni ravnini stopil s stopalke za plin kot kompenzacija za izgubljeni čas, vendar komisarjev ni prepričal in dosodili so mu 5-sekundni pribitek.

Kazen je Alonsa porinila na 11. mesto in šef ekipe Alpine Otmar Szafnauer je po dirki dejal, da je razočaran nad dejstvom, da se ekipa ni mogla zagovarjati pred dodeljeno kaznijo, saj je menil, da je Španec vrnil pridobljeni čas.

“Komisarji so Alonsa kaznovali kljub temu, da je pridobljeni čas vrnil. Pogovoriti se moramo s FIO pred naslednjo veliko nagrado. To morajo pojasniti in povedati kako želijo da reagiramo naslednjič.”

Pravila Formule 1 velevajo, da dirkač ne sem pridobiti časa, ko je dirkalnik izven steze. Dolžnost dirkača je, da se previdno priključi nazaj a stezo, pri tem pa ne pridobi trajne prednosti. V kolikor se slednje pripeti, ima dirkač priložnost čas vrniti. Szafnauer se sprašuje, kako naj ekipa sporoči, da je dirkač vrnil pridobljeni čas sedaj, ko so radijske zveze med direktorjem dirke in moštvi prekinjene.

“Ko z nekom dirkaš neposredno, pridobiti prednost pomeni prehiteti ga. V tem primeru vrneš pozicijo in vse je v redu. V tem primeru je težko reči ali si kot dirkač vrnil potreben čas. Mislim da je bila kazen povsem neupravičena.”

FIA vztraja, da morajo ekipe med seboj korelirati dogajanje na stezi, vendar Szafnauer meni, da je potrebno več komunikacije.

Točkovna suša Fernanda Alonsa se nadaljuje: “Morda sem bil tokrat nekoliko preambiciozen”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje