Dlje kot traja preiskava FIE, manjša je možnost, da se Hamilton vrne v F1

1

Po poročanju britanskih medijev bi lahko pomanjkanje preglednosti preiskave FIA, ki je v teku, povzročila, da se Lewis Hamilton leta 2022 ne bo vrnil v F1.

Po besedah ​​Craiga Slaterja iz Sky Sports F1, se vrnitev Lewisa Hamiltona v Formulo 1 leta 2022 morda ne bo zgodila, če bo FIA še naprej zavlačevala z objavo rezultatov svoje preiskave dogodkov v finalu sezone 2021 v Abu Dabiju.

Hamiltonova vrnitev v sezoni 2022 je bila postavljena pod vprašaj, potem ko so sporne odločitve direktorja dirke Michaela Masija v Abu Dabiju zaznamovale razplet svetovnega prvenstva, ki ga je na koncu osvojil Max Verstappen.

Mercedes je sprva nakazal, da se namerava pritožiti, a je FIA nato sporočila, da bo o dogodkih izvedena popolna preiskava, ekipa iz Brackleya pa je pritožbo umaknila. Poročilo o tej preiskavi še ni objavljeno, Slater pa meni, da dlje ko se vleče epilog, manjša je možnost, da se Hamilton vrne v F1.

“Trenutno vam lahko rečem, da še vedno ni jasno ali bo Hamilton prišel v Bahrajn,” je dejal.

“Od višjih virov blizu Lewisa Hamiltona sem slišal, da trenutno še ni odločeno, ali bo na na prvi dirki sezone dirkal ali ne. Da bi prišli do nekaterih ugotovitev, želijo pri Mercedesu videti nekaj oprijemljivega iz te preiskave in to želijo videti prej kot slej. Dlje ko se to vleče, dlje kot ne dobimo rezultatov te preiskave in nekatere ugotovitve FIA glede tega, kako naj se F1 obnaša naprej, slabše so možnosti, da se Lewis vrne v F1.”

Wolff izrazil dvom, da se bo Hamilton naslednje leto vrnil v F1

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Kobe

Če pride al pa ne. Vsaj ne bo maškarade. 🙂