Rezultati preiskave FIE bodo znani šele tik pred prvo dirko

0

FIA je po dirki za VN Abu Dhabija sporočila, da bo sprožila notranjo preiskavo finala sezone 2021, na katerem je slavil Max Verstappen. Kontroverzni trenutek je prišel tik pred zadnjim krogom dirke, ko se je dirketor dirke Michael Masi odločil za predčasno nadaljevanje dirke in naj bi tako prekršil svoje jurisdikcije.

Hamiltonova prihodnost v Formuli 1 je še vedno pod vprašajem, medtem pa Mercedes zatrjuje, da ni dosegel kakršnega koli sporazuma, ki bi zahteval, da se mora Michael Masi umakniti s svojega trenutnega položaja. Tako srebrne puščice kot sedemkratni svetovni pravk naj bi čakala na odločitev FIE preden se bodo odločili o naslednjih korakih.

Poročilo naj bi bilo po prvih informacijah objavljeno v začetku prihodnjega meseca in tedaj naj bi Britanec tudi naznanil ali se namerava vrniti v karavano.

Izjava, ki jo je izdala FIA v četrtek, je potrdila, da proces poteka v sodelovanju z vsemi ekipami, medtem ko bodo vsi vozniki tudi v prihodnje vključeni v “skupno razpravo”.

Trenutni načrt je, da se izid analize februarja predstavi F1 komisiji, končne odločitve pa bodo objavljene 18. marca, torej neposredno pred pričetkom prvega dirkaškega vikenda sezone 2022 v Bahrajnu.

Video: Mercedesu v boju za naslov pomaga vojska vohunov v posebni sobi

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje