Video: Mercedesu v boju za naslov pomaga vojska vohunov v posebni sobi

1

Med veliko nagrado Formule morajo ekipe, da bi dosegle najboljši možni rezultat vzpostaviti celotno operacijo ne le na stezi, ampak tudi v lastni tovarni. Osebje na dirkališču je v tesnem stiku s tistimi v bazi, katerih glavna vloga je preučevanje različnih podatkov.

V sobi za podporo na dirki, tisoče kilometrov stran od dirkališča, vse možne podatke, preučuje na desetine zaposlenih.

V tovarni je 30 menedžerjev, od katerih je vsak odgovoren za določene podatkovne kanale, ki zagotavljajo informacije o dirkalnikih Lewisa Hamiltona in Valtterija Bottasa. Hkrati je na delu okrog 10 ‘vohunov’, ki dešifrirajo kodni jezik v pogovorih po radijski zvezi in ugotovitve nato posredujejo nadrejenemu. Slednji je v stiku s tistimi na progi, ki lahko nato ustrezno prilagodijo strategijo.

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff pravi, da so ljudje za podporo na dirki “oddaljeni možgani” ekipe Formule 1: “Medtem ko dirkamo, vsi v tovarni ohranjajo stroj v gibanju.

Vohuni so prostovoljci in študenti, ki so zelo potrebni. Dominique Riefstahl, ki vodi sobo za podporo dirki, je pojasnil: “To je dodatna delovna sila, saj potrebujemo dovolj ljudi, da poslušamo kaj govorijo v ostalih 10 ekipah.”

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

MERCEDES AMGF1

Mercedes se v letošnjem prvenstvu Formule 1 vrača k svoji tradicionalni srebrni barvi, ki njihove dirkalnike spremlja že od leta 1934…
https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/749970539138211840