Sauberjev direktor odstopil: Višek vsega je bil Bottasov prihod

0

Pascal Picci, nekdanji direktor Sauberja je zapustil svoj položaj v švicarskem podjetju, ki ima v lasti F1 ekipo Alfa Romeo. Picci, ki je leta 2016 rešil ekipo pred bankrotom je razkril, da ne želi več sodelovati s šefom F1 programa Fredericom Vasseurjem.

Picci je svoj položaj v Sauberju zapustil pred dirko za VN Mehike, v pogovoru z italijansko podružnico Motorsport.com pa je pojasnil vzroke za svojo odločitev.

‘Da, za seboj sem zaprl vrata. Nekaj dni pred VN Mehike sem odstopil z mesta generalnega direktorja skupine Sauber,” pravi Picci. Na vprašanje, zakaj je to storil, je njegov odgovor več kot jasen: ”Nočem, da se moje ime povezuje z delom Freda Vasseurja.”

Picci naj bi bil nezadovoljen z izbiro voznikov, predvsem pa ga je zmotil odhod Antonia Giovinazzija in posledični prihod Valtterija Bottasa.

”Način izbire voznikov je bil prelomna točka v odnosu s sedanjim vodstvom. Želel bi si, da bi za ekipo dirkala Giovinazzi in Zhou, toda Vasseur je padel pod vpliv Tota Wolffa. Žal mi je, da Antonio ne more biti več tukaj, vendar sem vesel tudi za Zhouja. Poznam tega mladega Kitajca in njegovo družino. Želeli smo ga v ekipi Sauber, njegov prihod pa seveda odpira tudi zanimive komercialne trge”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje