Krog na stezi v Abu Dhabiju letos 10 do 15 sekund hitrejši

0

Sezona Formule 1 se bo sedaj že tradicionalno končala na Bližnjem vzhodu, v državici Združenih Arabskih Emiratov. Tamkajšnje dirkališče Yas Marina je pred letošnjim nastopom prešlo kompleksno obnovo nekaterih ključnih delov steze, kar bi lahko izboljšalo možnosti za prehitevanje.

Konfiguracija steze ni bila spremenjena odkar so dirkalniki Formule 1 tam prvič zahrumeli leta 2009. Tokrat steza ne bo več štela 21 ovinkov, temveč le 16, čas kroga pa naj bi se drastično znižal – od 10 do 15 sekund.

Spremembe so izbrisale ovinke 4, 5 in 6 (šikano in počasen oster ovinek) pred najdaljšo ravnino steze, ter sektor počasnih ovinkov po drugi DRS coni in ga nadomestili z dolgim ovinkom 9.

Poleg tega je obnova zajemala “odpiranje” ovinkov sektorja 3 in ga tako narediti hitrejšega in atraktivnejšega.

Izvršni direktor podjetja Driven International, ki je spremembe realiziral, Ben Willshire trdi, da so pred prenovo opravili ogromno simulacij kako čimbolje izboljšati stezo v Abu Dhabiju.

“Opravili smo veliko simulacij potencialnih sprememb in poskušali čimbolje analizirati krog in kako ga spremeniti, da bo dirkanje postalo atraktivnejše. Poleg tega pa se je krog nekoliko skrašal, kar je super za gledalce ob stezi, saj bodo dirkalniki mimo švignili pogosteje.”

Formula 1 v Austinu pol minute hitrejša od Moto GP

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje