Rosberg: Zaradi upokojitve sem izgubil 100 milijonov dolarjev

0

Po dveh neuspelih poskusih premagati Lewisa Hamiltona je Nico Rosberg leta 2016 vendarle postal svetovni prvak Formule 1. Na podelitvi nagrad pa je Nemec javnost šokiral z odločitvijo o takojšnji upokojitvi.

“Na mizi sem imel pogodbo za 100 milijonov dolarjev, ki sem jo zavrnil. Želel sem si drugačno življenje. Biti profesionalni dirkač ni fleksibilno. Bila je najboljša odločitev zame in mojo družino. O denarju nisem razmišljal niti za sekundo.”

Je v nedavno dejal Rosberg v pogovoru z The Times. Rosberg je kariero začel pri Williamsu  leta 2006 in se nato štiri leta kasneje preselil k Mercedesu. Tesno rivalstvo Hamilton-Rosberg je spremljala tudi obilica konfliktov med dirkačema, Rosberg pa je razkril v katerem trenutku je sprejel svojo odločitve o koncu dirkaške kariere.

“Dva metra po cilju v Abu Dhabiju. Če me vprašate: ‘Kdaj si se odločil za upokojitev?’ To je bil ta trenutek,” je Rosberg povedal za Squaremile.

“Dal sem vse od sebe. Vprašanje je bilo, ali želim še naprej delati in živeti v tem intenzivnem športu. Ko so se mi uresničile sanje in sem izpolnil svoj cilj, da postanem svetovni prvak, se mi je to zdel čudovit trenutek, da sem se umaknil in pričel novo življenje.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje