Ostre kritike na račun FIE: Imeti 23 dirk v eni sezoni preprosto ni normalno

0

Koledar dirk Formule 1 je vsako leto daljši. Čeprav bo letošnja sezona z 22 dirkami postavila nov rekord, ta ne bo obstal dolgo, saj je FIA nedavno že odobrila 23 dirk dolg koledar za sezono 2022. Po besedah Emersona Fittipaldija Formula 1 na pleča dirkačev in predvsem njihovih ekip polaga preveliko breme.

“Gre za zelo pomembno temo, saj si lahko predstavljate, koliko potovanj morajo opraviti znotraj ene sezone. Povrhu vsega se morajo ves čas spoprijemati z ‘jet lagi’ in oddaljenostjo od svoje družine. To je težko življenje, ne le za dirkače, ampak tudi za mehanike in celotno ekipo,” je Fittipaldi dejal v pogovoru za Motorsport.com.

“Če razmislite, koliko dni so doma in koliko časa potujejo, lahko ugotovite, da nimajo preprostega dela. V mojih časih smo imeli na sezono 14 do 15 dirk, ampak tudi veliko testiranj, zaradi česar smo tudi pogosto potoval,” je nadaljeval Brazilec.

“Toda dandanes dirkači veliko časa preživijo v simulatorjih in imajo ves čas treninge, zato ne vem, kako jim bo uspelo prebroditi letošnjo dolgo sezono, a prihodnje leto bo na sporedu še več dirk, kar se mi preprosto ne zdi normalno.”

Vettel: “23-delni koledar najbolj obremenjuje zaposlene v ekipah”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje