Jamie Chadwick v Austinu ubranila naslov svetovne prvakinje

0

Po odpadli sezoni 2020 se je ženska Formula 1, t. i. W Series, vrnila, zmagovalka skupnega dirkaškega seštevka pa je ostala enaka – 23-letna Britanka Jamie Chadwick. Za osvojitev svojega drugega naslova se je Chadwickova morala otepati rojakinje Alice Powell, ki pa v Austinu ni blestela, saj je osvojila le 3. in 6. mesto.

Chadwickova si je v petek najprej zagotovila najboljši štartni položaj, v soboto in nedeljo pa le tega prevedla v dvojno zmagoslavje in osvojila prvenstvo za 27 točk.

“To je bil “mega” konec “mega” sezone. Občutek ob takšni zmagi je izjemen. Bilo je zelo težko skozi celotno sezono, saj me je Alice neprestano gnala. Pritisk je bil ta konec tedna izjemen, vendar zelo sem zadovoljna z razpletom.”

Britanka je za nagrado v svoj žep pospravila nekaj manj kot pol miljona evrov in vknižila 15 FIA superlicenčnih točk. Dvakratna svetovna prvakinja je poleg tega rezervna dirkačica ekipe Williams, ki jo bo tudi v prihodnje podpirala.

“Z Williamsom imamo izjemen odnost. To je ekipa, ki mi je pomgala osvojiti prvenstvo in za ves trud sem jim zelo hvaležna.”

Hamilton: Ne vem, kaj bi lahko storili drugače

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje