Horner je dvomil v zmago: Nisem si mislil, da bo Verstappnu uspelo

0

Christian Horner je po dirki za VN ZDA v Austinu priznal, da ni bil prepričan, ali bo Maxu Verstappnu v zadnjih desetih krogih uspelo zadržati nalet Lewisa Hamiltona, ki je Nizozemca lovil in ob tem imel na voljo neprimerno bolj sveže pnevmatike.

Britanec se je z odličnim štartom uspel prebiti v vodstvo dirke, vendar je na koncu po napetem strateškem boju z ekipo Red Bull moral priznati premoč Verstappnu, ki je tik pred ciljem kljub bolj obrabljenim pnevmatikam ubranil Hamiltonov napad.

“Resnično si nisem mislil, da mu bo uspelo, saj je imel Lewis osem krogov bolj sveže gume. Prvi komplet pnevmatik je bil ob postanku popolnoma izrabljen, zato je bilo potrebno resnično paziti na obrabo zadnjega kompleta in zagotoviti, da bodo pnevmatike primerne za borbo v zadnjih sedmih krogih,” je Horner po dirki povedal v pogovoru za Sky Sports.

“Lewis je bil tukaj zelo močan. Odločil se je za drugačno strategijo, ki mu je na koncu prinesla prednost v hitrosti, vendar Max je k sreči zdržal pritisk in opravil odlično delo. Bili bi zelo razočarani, če bi zapravili zmago.”

Verstappen ni bil prepričan, da se bo Red Bullova “agresivna” strategija izplačala

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje