Uradno: Red Bull vložil zahtevo za revizijo Hamiltonove kazni

1

Red Bull je vložil zahtevo za revizije kazni, ki je bila po trčenju z Maxom Verstappnom na dirki za VN Velike Britanije izrečena Lewisu Hamiltonu.

Po kontroverznem trčenju med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom so se pojavile špekulacije, da namerava Red Bull Racing sprožito tožbo proti Mercedesu glede višine kazni, ki jo je Britanec prejel zaradi incidenta v prvem krogu Velike nagrade Velike Britanije.

Peticija je bila uradno vložena  petek, 23. julija, predstavniki Red Bulla in Mercedesa pa se bodo pred pričetkom dirkaškega vikenda na Madžarskem na videokonferenci sestali s komisarji FIE in predstavili svoje argumente.

Glede na dosedanje izkušnje se zdi, da so možnosti za uspeh takšne pritožbe minimalne. Komisarji imajo že sicer na voljo veliko posnetkov kamer in telemetričnih podatkov. Tudi če se pojavijo še nevideni posnetki s kamere ali dodatni podatki telemtrije, je dejanska verjetnost, da bo FIA spremenila svojo odločitev izredno majhna.

Komisarji lahko načeloma izrečejo naslednje kazni:

  • časovne kazni (5 ali 10 sekund)
  • vožnja skozi bokse (ali 20 sekund časovne kazni, če ni izrečena med dirko)
  • 10-sekundna kazen “Stop&Go” (ali 30-sekundna kazen, če ni izrečena med dirko)
  • kombinirana časovna kazen
  • opozorilo
  • kazen prenesena na naslednjo dirko
  • diskvalifikacija
  • prepoved nastopa na naslednji dirki

Na papirju bi bilo sicer mogoče za Hamiltona zahtevati najvišjo kazen prepovedi nastopa na naslednji dirki, vendar bi moral Red Bull dokazati Britančevo namero. V podobnem primeru je leta 2018 Ferrari želel, da bi po trčenju Hamiltona in Sebastiana Vettla v Bakuju komisarji zaradi nenadnega zaviranja med varnostnim avtomobilom kaznovali tudi Hamiltona, vendar je bila pritožba zavrnjena.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Ury

Mislim jokice Verstapen in Red Bul.
Kolk nesreč namernih in po butasti glavi, je pa Verstapen naredu lani in predlani. Vedno je hotel z glavo skozi zid, na koncu se je pa raje zaletel in oškodoval nasprotnika si je mislu če ne bom jaz ne boš tudi ti…. in bum v njega… . Hamilton pa en karambol v zgodovini naredi pa hočejo sedaj nevem kaj da mu vzamejo. Sram vas bodi Red Bul.