Ecclestone: Hamilton bi moral dobiti vsaj 30 sekund

0

Dolgoletni šef Formule 1 Bernie Ecclestone meni, da je bila kazen, ki jo je za trčenje z Maxom Verstappnom prejel Lewis Hamilton bistveno prenizka, glede na resnost storjenega prekrška.

Trčenje med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom v uvodnem krogu dirke v Silverstonu je v svetu Formule 1 sprožilo pravi potres. Verstappen, ki je dirko končal v zaščitni ograji je moral zaradi silovitosti trčenja v bolnišnico, medtem pa je Hamilton kljub kazni pribitka 10. sekund slavil svojo 99. zmago v karieri, s katero bistveno zmanjšal Nizozemčevo prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Svoje mnenje o incidentu je podal tudi Bernie Ecclestone, ki je prepričan, da bi moral Hamilton dobiti bistveno višjo kazen.

”V starih časih bi rekli, da je bil to dirkaški incident. Jasno je bilo, da se vsi trudijo, da bi osvojili prvenstvo. Če pa so se morali komisarji že vključiti, bi morali Lewisu dosoditi več kot 10-sekundno kazen. Moral bi dobiti 30 sekund,” je Ecclestone dejal  za Sportsmail.

‘Lewis ni bil spredaj, ko sta trčila. To ni bil njegov ovinek, saj je bil skoraj cel bolid zadaj. Zato ga je udaril v zadnje kolo in ne spredaj. Deset sekund je premalo in takšna kazen ni ustrezala zločinu. Če so že morali izreči sankcijo to ni bila pravilna odločitev.” je zaključil Ecclestone.

Lammers: ‘Moralni vitez’ Hamilton je hinavec

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje