Hulkenberg: “Upam na novo priložnost”

0

Eden izmed najboljših dirkačev “sredine” Nico Hulkenberg je že drugo sezono zapored ostal brez sedeža v Formuli 1. Dirkač, ki ima na svojem računu dve 4. mesti in goro 5. mest še vedno upa na priložnost, da se prvič vzpne na oder za zmagovalce.

Hulkenberg je sedež izgubil, ko se je Alpine (tedaj Renault) odločil podpisati pogodbo z Estebanom Oconom, prosto mesto Daniela Ricciarda pa je zamenjal zimzeleni Fernando Alonso. Kljub temu, je 33-letni Nemec še vedno pripravljen na vrnitev.

“Mislim, da vsi vemo kako se bo dirkaški “market” odvil. Vsak lahko sklepa, da so vrata velikih ekip zaprta. Biti moram realističen.”

Hulkenberg je v letu 2020 dvakrat vskočil v dirkalnik Force Indie (sedaj Aston Martin) in nadomestil obolelega dirkača. Kljub pomanjkanju kilometrov je “Hulk” osvojil izjemno 7. mesto v Silverstonu in 8. na Nurburgringu.

Hulkenberg je v preteklih tednih bil omenjen kot ena izmed možnih zamenjav pri Williamsu, v primeru odhoda Georga Russlla k Mercedesu. Vendar nasprotujočih kandidatov je veliko: Valtteri Bottas, Daniil Kvyat, Guanyu Zhou, itd.

“Upam na novo priložnost. Imel sem veliko časa za razmislek o marsičem. V svoji karieri sem storil nekaj napak in če jih morda ne bi bi se stvari lahko obrnile drugače. Vendar nič ne obžalujem.”

Binotto zadovoljen: Po desetih dirkah imamo 17 točk več kot konec lanske sezone

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje