Kimi o Hamiltonovem kršenju mej steze: “O tem se pogovarjamo že leta, mar ne?”

0

Kimi Raikkonen, ki dirka že svojo 19. sezono v Formuli 1 je na prvi dirki sezone le za las zamudil zadjni vlak točk svetovnega prvenstva in bo v Imoli poskušal izboljšati vtis Alfe Romeo, ki ima pod seboj precej boljši dirkalnik kot v prejšnjem letu.

Na včerajšnji novinarski konferenci je eden izmed novinarjev vprašal zimzelenega Finca, kaj on meni o Lewisu Hamiltonu in problemu, ki kliče na ime “meja steze” oz. “track limits”.

Raikkonenov odgovor je bil precej retoričen:

“O tem se pogovarjamo že leta, mar ne?”

Kimi ima prav. Vse odkar ima večina dirkališč asfaltne izletne cone se dirkači teh ne poslužujejo le za nadzorovanje dirkalnika ob morebitnem izletu s steze, temveč tudi za pridobivanje časa proti tekmecem. FIA je v preteklih sezonah poiskušala z različnimi strategijami sankcioniranja, tudi fizičnimi (dodatni robniki ipd.).

“Mislil sem da so pravila jasna, a kot kaže ne veljajo za vse enako. Veliko se je o tem govorilo po dirki. Moje mnenje je, da je bilo povsem jasno kaj se lahko dela in kaj ne.”

Raikkonen meni, da je vrnitev na peščene oz. travnate izletne cone edini način kako izkoriščanje povsem zaustaviti, če komisarji niso pripravljeni opazovati dirkačev med dirko.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje