Alpine: Nismo pričakovali, da bo Alonsova vrnitev tako težka

0

Tehnični vodja ekipe Alpine Marcin Budkowski priznava, da ni pričakoval, da se bo vrnitev Fernanda Alonsa v Formulo 1 izkazala za “tako težko”.

Dvakratni svetovni prvak, ki je bil na prvih štirih dirkah nekoliko nepričakovano v senci svojega moštvenega kolega Estebana Ocona, ni edini dirkač, ki ima kar nekaj težav s prilagajanjem na novo ekipo.

Kljub temu pa Budkowski priznava, da ni pričakoval, da se bo Alonso, ki se je letos po dveh letih premora vrnil v Formulo 1, za prilagoditev na dirkalnik potreboval toliko časa.

“Dandanes se je težko prilagoditi novi ekipi. Fernando je izjemno nadarjen, vendar ne moremo pozabiti, da je Formula 1 na drugačni ravni kot druge dirkaške kategorije in ne gre le za vožnjo. Tu moraš iz dirkalnika iztisniti sto odstotkov”, je dejal za španski dnevnik AS.

Kljub vsemu pa je to Fernando Alonso, ki čez noč ne postane počasen voznik. Z njegovim zelo skromnim in zrelim pristopom bo to prišlo naravno. Realno mislim, da Fernando ni ničesar podcenjeval, po drugi strani pa tudi nisem pričakoval, da bo tako težko. “

Bo Ocon zrušil mit nepremagljivega Alonsa?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje