Alesi: F1 sedeže blokirajo vozniki, ki jih vodita Wolff in Vasseur

0

Jean Alesi je izrazil razočaranje nad dejstvo, da za mlade dirkače vse poti do Formule 1 vodijo preko povezav, ki jih upravljata šefa ekip Mercedes in Alfa Romeo, Toto Wolff in Fred Vasseur.

Alesijev sin Giuliano je zadnji dve leti dirkal v F2, v preteklem tednu pa je v Fioranu dobil svojo prvo priložnosti dirkanja z bolidom Formule 1, ko je na posebnem testiranju vozil Ferrari SF71H iz sezone 2018.

Alesi Jr. pa ni več del Ferrarijeve akademije in bo v tej sezoni dirkal na Japonskem v seriji Super Formula Lights.

Nekdanji dirkač Ferrarija in Giulianov oče Jean Alesi je žalosten, da morajo mladi dirkači za sedež v Formuli 1 samo “plačati, plačati in plačati”.

“Če pogledate, kaj se dogaja v našem delu sveta v Evropi, je vse skupaj zelo žalostno” je dejal za F1i.com.

“Giuliano bo sedaj dirkal skoraj vsak konec tedna, kar v Evropi ni več mogoče, razen če plačate veliko denarja,” je dodal.

Vse, kar morate storiti, je plačati, plačati in plačati. Mislim, da je to noro, saj gre za edini šport na svetu, kjer je treba plačati za sodelovanje. Mislim, da je na Japonskem vse skupaj veliko bolj pošteno. Danes moraš biti milijarder, da sinu kupiš ekipo Formule 1, sicer ne bo prišel do F1. Številne sedeže blokirajo vozniki, ki jih upravljata Vasseur in Wolff.

Alesiju zmanjkuje denarja za sinovo kariero: Prodal sem Ferrarija F40, toda tudi to ni dovolj

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje