Coulthard: Mercedes meni, da je Hamiltonova kariera že v zatonu

0
COULTHARD HAMILTON

Do prve dirke v Bahrajnu nas loči še nekaj tednov, Lewis Hamilton pa še vedno ni podpisal nove pogodbe z Mercedesom. David Coulthard verjame, da bi s potencialnim osmim naslovom svetovnega prvaka več pridobil britanski dirkač kot pa njegova ekipa.

Novice, ki krožijo po medijih, kažejo, da zahteve Lewisa Hamiltona in njegova želja po podpisu večletne pogodbe, močno zavirajo pogajanja. Glavno vprašanje ostaja, katera stran v rokah drži močnejše karte. Močan argument Britanca je njegova zbirka sedmih naslovov svetovnega prvaka, vendar Mercedes ne želi pristati na njegove zahteve, saj imajo na voljo Georgea Russlla, ki se je v Bahrajnu izkazal kot izvrstna zamenjava.

Nekdanji dirkač David Coulthard se ob tem sprašuje, katera stran bo pridobila več, če se partnerstvo nadaljuje in Hamiltonu omogoči osvojiti osmo krono. Svoje mnenje je Britanec izrazil v pogovoru za Express Sport:

“Obstaja več možnih razlogov, zakaj pogodba še ni bila podpisana. Mogoče Mercedes meni, da je Hamiltonova kariera že v počasnem zatonu. Bi z osvojitvijo osmega naslova več pridobil Hamilton ali Mercedes? Če ima osmi naslov večjo vrednost za Hamiltona, potem ima Mercedes prosto pot pri odločitvi. Če ta predstavlja večjo vrednost Mercedesu, potem to Hamiltona ne ovira, saj bo še vedno lahko osvojil osmo krono.

 

Posel je posel. Nihče ne da denarja zato, ker je nekdo prijazen ali dober pri tem, kar počne. Vedno mora priti do dogovora, kjer se oceni, kakšna je realna vrednost.”

Eno od pomembnih denarnih vprašanj je, ali Hamilton lahko postane vidnejši del blagovne znamke Mercedes. Takšno partnerstvo je lahko vredno več milijonov, Hamilton pa želi vse večji kos te pogače.

“Mogoče Hamilton želi večji delež denarja, ki ga Mercedes dobi s trženjem njegovega imena. Lahko objavlja svoje slike, vendar ne sme objaviti takšnih, kjer bi ob dirkalniku promoviral svojo vodko, saj te pravice pripadajo Mercedesu. Mogoče si to želi izboriti s pogajanji. Lahko bi napisali celo enciklopedijo o tem, kaj vse se bo vsebovala pogodba.”

Ali se vse vrti le okoli denarja? Coulthard odgovarja:

“Tukaj se lahko pojavita vprašanji, kdo bo njegov ekipni kolega in kakšen status bo imel v ekipi. Nekateri dirkači določenih oseb ne želijo imeti v ekipi. Takšen primer je Prost, ki je ob prestopu v Williams s pogodbo onemogočil partnerstvo s Senno, saj sta imela zelo slabe odnose. Ayrton je takrat izjavil, da lahko brezplačno dirka za Williams, samo da destabilizira pogajanja med ekipo in Prostom.”

Senna: Ekskluzivni posnetek trčenja Senne in Prosta v Suzuki

Škot ne izključuje možnosti, da je pogodba že podpisana in je vse le predstava za medije:

“Nenavadno je, da podaljšanje pogodbe s prvim dirkačem ekipe še ni bilo uradno objavljeno, vendar to ne pomeni, da pogodba še ni podpisana. Vse to je lahko le predstava za medije. Podpisa pogodbe ni potrebno takoj objaviti. To bi lahko bil način ohranjanja zanimanja za Mercedes in Hamiltona. V to seveda nisem prepričan, toda ničesar ne smemo odpisati.”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje