Sauber s Ferrarijevimi motorji vsaj do leta 2025, usoda Alfe Romeo še ni znana

1

Sauber, lastnik moštva Alfa Romeo F1, naj bi po navedbah Autosport.com podaljšal partnerstvo s Ferrarijem do leta 2025, s čimer je moštvo iz Hinwila končalo špekulacije, da naj bi v sezoni 2022 prestopili k Renaultu.

Alfa Romeo ima sicer s Ferrarijem podpisano pogodbo so konca leta 2021, po slabi lanski sezoni pa so se pojavile govorice, da naj bi švicarska ekipa po karavani že iskala alternativne rešitve, novega dobavitelja motorjev pa bi lahko našli pri Renaultu.

Po poročanju publikacije Autosport, pa je podjetje Sauber medtem že sklenilo nov dogovor s Ferrarijem in bo motorje italijanskega proizvajalca uporabljalo vsaj do konca sezone 2025. Čeprav do uradnega podpisa pogodbe še ni prišlo, naj bi bila dokončna sklenitev dogovora zgolj še vprašanje časa. Švicarsko moštvo naj bi svojo šasijo za sezono 2022 tako že razvijalo glede na dimenzije novega Ferrarijevega motorja.

Medtem ko se bosta skupini FCA in PSA združili v super koncern “Stellantis”, pa to postavlja pod vprašaj usodo Alfe Romeo v Formuli 1. Po poročanju La Gazzetta Dello Sport bodo športne dejavnosti znamke, ki spada lastništvo koncerna FCA v bližnji prihodnosti deležne podrobne revizije.

“V načrtih novega svetovnega avtomobilskega giganta, ki bo nastal po združitvi FCA in PSA, bo tudi redefiniranje športnih dejavnosti znamk skupine,” poroča italijanska publikacija.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
uroš

Alfa ali Maserati sta v tej skupini in ferrari dela motor ne vidim druge znamke..