Binotto ima polno podporo vodstva Ferrarija

0
binotto-elkann

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je zatrdil, da ima polno podporo vodstva potem ko je Louis Camillieri odstopil s položaja izvršnega dirketorja (CEO) pred iztekom lanske sezone. Pozicijo je 10. decembra prevzel italjansko-ameriški industrijalec, ter predsedujoči novonastali združbi Stellantis John Elkann.

Znano je, da je Binotto užival veliko podpore Camillierija v preteklih sezonah, vendar so se z njegovim nepričakovanim odstopom začela pojavljati ugibanja o njegovi prihodnosti na čelu Scuderie. Čeprav je Ferrari sezono 2019 končal na 2. mestu, je le leto kasneje zabeležil najslabšo končno uvrstitev od leta 1980.

O nekdanjem kolegu je besede izbiral Mattia Binotto in zavrgel govorice o neskladju v samem vodstvu ekipe iz Maranella:

“Mislim da je bil izvrsten šef in prijatelj. Zelo podpirujoč in dologorčno naravnan. V svojem delu sva vedno uživala zaupanje Johna Elkanna in Peirra Ferrarija in danes ni nič drugače. Načrti in pričakovanja ostajajo isti.”

Kljub temu se v Švici rojeni Italijan zaveda, da se njegov mandat na čelu rdeče znamke ne bo nadaljeval v nedogled, brez rezultatov, ki jih od poskočnjih konjičkov zahteva italjanska javnost.

“Vem, da moj čas na vrhu ekipe ni neskončen. Vem, kam cilja ekipa in vemo, kaj želimo doseči. Vendar pristop ostaja nespremenjen. Čudežna rešitev pa v Formuli 1 ne obstaja. Korak za korakom je treba stvari zgraditi in trajalo bo. Ampak ambicije ostajajo enake.”

Louis Camilleri se iz osebnih razlogov umika iz Ferrarija

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje