Raikkonen se je med maestralnim prvim krogom spraševal kaj počnejo ostali

0

Kimi Raikkonen je zablestel ob startu Velike nagrade Portugalske, ko je Finec v ovodnem krogu pridobil 10 mest in se iz 16. prebil vse do 6. Kljub temu, da se je ledeni Finec vsezkozi vozil med deseterico, pa je na koncu dirko končal na 11. mestu in ostal brez točk.

Raikkonen je v prvem krogu pomagala tudi mehka zmes Pirellijevih pnevmatik, zaradi katere je imel ob hladnih in spolzkih razmerah več oprijema. Max Verstappen se je celo pošalil, da so Fincu koristile njegove izkušnje iz relija.

Raikkonen s končnim rezultatom seveda ni bil pretirano zadovoljen, Finec pa je ob tem razkril, da je bil nad svojo hitrostjo v prvem krogu presenečen tudi sam.

“Mislim, da sam začetek ni bil zelo dober, saj sem izgubil mesto. Potem ko sem začel pridobivati pa sem se iskreno vprašal: Kaj hudiča počnejo ostali? Imel sem dober prvi in ​​nato drugi krog, večino dirke pa je bila naša hitrost spodobna. Na koncu sem s starimi gumami izgubil mesto proti Vettlu in ostali smo brez točk. Manjka nam še nekaj hitrosti, da se bomo lahko enakovredno borili celotno dirko.

Video: Kimi Raikkonen v prvem krogu iz 16. na 6. mesto

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje