Verstappen nezadovoljen s Pirellijem: Ne razumem zakaj krivijo ekipe

0

Max Verstappen ni bil zadovoljen s pojasnili, ki jih je glede predrtih pnevmatik na dirki za VN Azerbajdžana podal Pirelli, ki je krivdo posredno prevalil na same ekipe.

Pirellijeva preiskava okvar pnevmatik, ki sta jih v Bakuju utrpela Lance Stroll [Aston Martin] in Max Verstappen [Red Bull], je pokazala, da na pnevmatikah ni bilo nobene proizvodne ali kakovostne napake.

Max Verstappen je dirko za VN Azerbajdžana končal pet krogov pred koncem, ko je na startno ciljni ravnini zaradi predrte pnevmatike trčil v zaščitno ograjo.

Nizozemec je bil na najboljši poti do druge zaporedne zmage, ko mu je pri visoki hitrosti povsem nepričakovano razneslo zadnjo levo pnevmatiko, zaradi česar je izgubil nadzor nad svojim Red Bullom in silovito trčil v zaščitno ograjo.

Pirelli je medtem objavil izsledke svoje raziskave, v kateri je italijanski proizvajalec krivdo posredno prevalil na ekipe, ki naj ne bi upoštevale navodil o minimalnem tlaku in temperaturi grelnih odej.

Verstappen, ki je v Bakuju zaradi predrte pnevmatike izgubil zanesljivo zmago, s Pirellijevimi pojasnili ni zadovoljen.

“Njihovo pojasnilo je zelo nejasno. Ne razumem zakaj krivijo ekipe. Mi nismo naredili nič narobe in mislim, da bi morali pomesti pred svojim pragom.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje