Haug: Schumacher je postavil temelje za Hamiltonove rekorde

0

Nekdanji vodja Mercedesa v F1 Norbert Haug je prepričan, da je prav Michael Schumacher postavil temelje za današnjo dominacijo srebrnih puščic in Lewisa Hamiltona, ki je na pretekli dirki izenačil Nemčec rekord 91. zmag v Formuli 1.

Medtem ko je Lewis Hamilton na dobri poti, da v bližnji prihodnosti postane absolutni rekorder Formule 1, smo v zadnjem času priča številnim primerjavam Britanca z legendarnim Michaelom Schumacherjem.

Svoje mnenje je podal tudi nekdanji vodja Mercedesovega F1 programa Norbert Haug, ki je prepričan, da je prav Schuamcher pomembno prispeval k vsem uspehom, ki jih va zadnjih letih doživljata Hamilton in Mercedes.

Haug je za Motorsport.com povedal:

“Če bi oba v svojih najboljših letih dirkala eden proti drugemu, bi ju najbrž ločilo zgolj nekaj tisočink. Vse vrste slik na Instagramu res ne prinašajo hitrih časov krogov. Oba sta perfekcionista, ki vedno postavljata vprašanja in si vedno želita zelo dolgih razprav. Zato ti lahko gredo takšni dirkači tudi na živce. Pomembno je povedati, da je prav Michael postavil temelje za današnji uspeh Mercedesa in posledično tudi za vse Hamiltonove rekorde.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje