Bo Formula 1 podelila dodatne točke za “Grand slam”?

0

Medtem ko bo Formula 1 v letošnji sezoni doživela premiero sprinterske kvalifikacijske dirke, ki bo dirkačem omogočila možnost osvojitve dodatnih točk, se v elitnem razredu motošporta pojavljajo še dodatne ideje, kako svetovno prvenstvo narediti še bolj atraktivno in zanimivo.

Sprinterske kvalifikacije so v tej sezoni načrtovane za pred dirkami v Silverstonu, Monzi in Sao Paolu, nov format pa bo najboljšim trem dirkačem na sobotni dirki omogočil pridobitev dodatnih točk za svetovno prvenstvo.

Formula 1 želi s tem še povečati zanimivost dogajanja skozi celoten dirkaški vikend, ob tem pa se pojavljajo tudi dodatne ideje za popestritev svetovnega prvenstva.

Sobotne sprinterske dirke, ki jih bo Formula 1 letos preizkusila v okviru treh dirkaških vikendov, se bodo uradno imenovale “sprinterske kvalifikacije,” njihova dolžina pa bo 100 kilometrov.

Skladno s spremenjenim formatom, se bo spremenil tudi potek dirkaškega vikenda, saj se bodo dirkači že po prvem prostem treningu podali v kvalifikacije, ki bodo določile vrstni red sobotne sprinterske dirke.

Po navedbah italijanske Gazette dello Sport, Formula 1 razmišlja, da bi dodatne točke podelila dirkaču, ki bi osvojil t.i. “Grand Slam” – pole position, zmaga na sprinterski in zmaga na glavni nedeljski dirki.

Silverstone bo gostil prvo sprintersko dirko sezone 2021

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje