Hamilton: Jasno je, da ima Red Bull trenutno najhitrejši dirkalnik

0

Na dirki za VN Azerbajdžana se je ob ponovnem startu za trenutek zdelo, da lahko Lewis Hamilton prevzame vodstvo in osvoji zelo pomembno zmago. Toda Britanec je storil napako, zaradi česar ni uspel izkoristiti odstopa glavnega rivala v boju za naslov Maxa Verstappna.

Hamilton ima za sabo nekaj težkih tednov. Potem ko je v Monaku osvojil zanj skromno sedmo mesto, je aktualni svetovni prvak ciljno črto v Bakuju prečkal kot petnajsti. “Mislim, da sta bili to dve zelo težki dirki,” je Britanec povedal v pogovoru za Autosport.com.

“To je bila zagotovo boleča izkušnja, vendar mislim, da sem imel v nedeljo malce smole. Toda tudi Max ni imel sreče. Takšne stvari se pač dogajajo.”

Hamilton kljub temu ostaja poziviten, saj je prepričan, da se bo ekipa vrnila močnejša:

“Mislim, da je jasno, da ima Red Bull trenutno najhitrejši dirkalnik. Zelo težko jim je bilo slediti, a je dobra novica, da smo bili blizu.”

Verstappnov odstop je Perezu omogočil osvojiti zmago, a Mehičan je že pred tem vozil v ospredju, kjer je za seboj uspešno zadrževal Hamiltona:

“To smo ob začetku sezone pričakovali. Njihov dirkalnik je neverjetno hiter, zato mi bosta Verstappen in Perez letos povzročala še veliko težav.”

Mercedes v težavah: Hamilton potrebuje Bottasovo podporo

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje