Komentar dirke: Mercedes W11 je “pošast”

2

Za nami je tretja dirka letošnje F1 sezone, ki je prinesla novo dvojno zmago Mercedesa in nedvomno ter nedvoumno potrditev: Mercedes W11 je “pošast”, skoraj popolno orožje, ki ruši vse pred sabo in ga bo težko premagati.

Konkurenco lahko posebej skrbi dejstvo, da novi Mercedes, za razliko od preteklih let, skorajda ne kaže slabosti. W11 je bil suveren na dolgih ravninah Spielberga, počasnih ovinkih Hungaroringa, v soncu in v dežju. Lewis Hamilton je nedavno dejal, da je to najboljši Mercedes v zgodovini in očitno ni šlo zgolj za pretenciozno PR floskulo.

Dokaz resnično grozovite premoči je tudi dejstvo, da lahko celotni konkurenci z izjemo Maxa Verstappna, vzame mero že lanski Mercedesov model, ki letos nosi ime Racing Point RP20.  Nelegalen, moralno sporen? Morda res, toda hkrati tudi manifest ultimativne premoči srebrnih puščic v hibridni dobi Formule 1.

Zdi se, da je mesto poslednjega, ki se lahko vsaj deloma zoperstavi surovi moči srebrne puščice, rezervirano za Maxa Verstappna. Nizozemcu je z veliko pomočjo svojih mehanikov v Budimpešti uspelo skoraj nemogoče, saj je po trčenju še pred začetkom dirke in startom iz sedmega startnega položaja, na koncu osvojil fantastično drugo mesto. Dirko je končal celo pred Valtterijem Bottasom in še enkrat več pokazal svoje nesporne dirkaške kvalitete.

Po prvem letošnjem trojčku dirk lahko z  veliko gotovostjo trdimo, da je Ferrari iz boja za naslov že izločen. Scuderia je na Hungaroringu doživela nov hladen tuš, oba rdeča bolida pa sta dirko za VN Madžarske končala s krogom zaostanka.

Lewis Hamilton z veliki koraki stopa proti sedmemu naslovu svetovnega prvaka in rekordom Michaela Schumacherja. Letošnji Mercedesov bolid v mnogočem spominja na legendarni Ferrari F2004, ki je pomenil vrhunec ere rdečih v Formuli 1. Bo črni W11 vrhunec ere srebrnih?

guest
2 Comments
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Frela

Zanima me, če je tale bolid od leta 2014 naprej legalen? Ko je bil lansko leto Ferrari močan, so jih takoj preiskovali. Mercesed pa dominira že 6 let – je res vse legalno ali je legalno, ker je Mercedes? Zanimivo je, da se jim nihče ne more približati – so inženirji ostalih ekip z znanjem toliko zadaj? Neokusno je, da so Ferrari po zadnjem Schumacherjevem naslovu ustavili/zaj*** s spremembo pravil. Zdaj pa nič.

Michael Schumacher

Ne ni legalen kaj tebi ni jasno da je ferari goljufal in bi moral dobiti kazen pa so pometli pod preprogo.Dve sezoni je imel ferari boljši dirkalnik in kaj ste naredili nič . Hamilton je najboljsi voznik vseh časov .