Francoski minister: Renault se bori za preživetje

0

Francosko ministrstvo za finance je za proizvajalca avtomobilov Renault prižgalo rdeči alarm. Po besedah ​​ministra Bruna Le Maire namreč obstaja resnična možnost, da Renault ne bo preživel koronske krize.

Skupina Renault se ta hip zaradi finančne krize, ki jo je povzročila kriza koronavirusa ubada s hudimi finančnimi težavami, zaradi katerih bi lahko Francozi tudi sprejeli odločitev, da dokončno potegnejo križ čez program Formule 1.

Kljub temu, da je francoska vlada Renualtu odobrila pet milijardno posojilo, je moral francoski proizvajalec zaradi hudih finančnih težav zapreti že več svojih tovarn. CAM, vodilna svetovna institucija za nadzor avtomobilske industrije ocenjuje, da se bo število proizvedenih avtomobilov zmanjšalo za najmanj 15 milijonov, najbolj pa bo prizadeta Evropa.

Hude težave je v petek potrdil francoski finančni minister v pogovoru za radijsko postajo Europe 1: “Da, Renault bi lahko izginil s trga. To je zaskrbljujoče za veliko ljudi, ki bodo izgubili službo.”

Glede na navedbe Les Echos bo Renault odločal o zaprtju do štirih svojih francoskih tovarn, domneva pa se tudi, da bi uprava lahko potegnila križ čez program Formule 1.

Renault bo zaprosil za dodatna posojila francoske vlade, v zameno pa bo morala uprava pristati na stroge pogoje, predvsem kar se tiče omejitve proizvodnje vozil na ozemlje Francije.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje