“Mercedesove” ekipe znova zavrnile sprinterske dirke v obratnem vrstnem redu

0

Po navedbah “The Race” je bila na ponedeljkovem sestanku med ekipami in vodstvom Formule 1 znova zavrnjen predlog o uvedbi sprinterskih dirk v obratnem vrstnem redu v sezoni 2021.

F1 in FIA sta na ponedeljkovem sestanku ekipam predlagala, da bi se prenovljen format izvedel na štirih dirkah v prihodnji sezoni, a so ekipe še drugič ta predlog zavrnile.

V novem formati bi bila namesto običajnih kvalifikacij na sporedu tridesetminutna kvalifikacijska dirka. Vozniki bi kvalifikacijsko dirko začeli v obratnem vrstnem redu glede na uvrstitev v prvenstvu, nato pa bi startno vrsto določili na podlagi rezultatov te sprinterske dirke.

FIA, ki do sedaj ni imela podpore za preizkus formata, je upala, da bo dobila potrebno večino glasov za leto 2021. Po sistemu glasovanja “super večine” je FIA potrebovala 28 od 30 glasov. Vse ekipe z Mercedesovimi motorji so predlog zavrnile, proti pa je glasoval tudi Mclaren, ki bo pogonske enote nemškega proizvajalca uporabljal v prihodnji sezoni.

Kvalifikacijskih dirk tako v sezoni 2021 zagotovo ne bo, F1 in FIA pa lahko z uvedbo formata znova poskusita v sezoni 2022.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje