Uradno: Pierre Gasly v sezoni 2021 ostaja dirkač ekipe AlphaTauri

0

Ekipa AlphaTauri je uradno potrdila, da bo Pierre Gasly tudi v sezoni 2021 ostal dirkač moštva iz Faenze.

“Zelo sem vesel, da vsaj še eno sezono nadaljujem s Scuderijo AlphaTauri,” je dejal Gasly, ki je v začetku letošnjega leta za sestrsko moštvo Red Bulla dosegel šokantno zmago na VN Italije.

V letošnjem letu nam gre zelo dobro in smo na dobri poti, da bomo imeli najuspešnejšo sezono v zgodovini ekipe. Menim, da imamo zelo trdno zvezo, uspeli smo izkoristiti vsako priložnost, ki se nam ponudi, vrhunec pa je bil na VN Italije. Moja prva zmaga v Formuli 1 v Monzi je bila zame zelo poseben trenutek in ponosen sem, da sem dosegel drugo zmago v zgodovini ekipe.

Gasly je v ekipi, prej znani kot Toro Rosso, debitiral konec leta 2017. Lani je napredoval v Red Bull, ki pa ga je zaradi slabe forme po vsega 12. dirkah zamenjal z Alexandrom Albonom.

Gasly v svetovnem prvenstvu zaseda deveto mesto in ima le za točko zaostanka za Albonom. Dolgo časa se je špekuliralo, da bi se Francoz utegnil vrniti v prvo moštvo rdečih bikov, po podaljšanju pogodbe z ekipo AlphaTauri pa je že jasno, da se to ne bo zgodilo.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje