Alonso: “Formulo 1 bi moral zapustiti prej”

1

Fernando Alonso se je z letošnjo sezono – po dvoletnem premoru – vrnil med dirkaško elito. Španec je po svojem spodletelem poskusu naskoka naslova svetovnega prvaka pri Ferrariju rdeče zamenjal za oranžno ter se preselil k McLarnu, ki je pravkar začenjal neslavno zgodbo z japonskim dobaviteljem motorjev: Hondo.

Mnogi dvakratnemu svetovnemu prvaku očitajo slabe karierne odločitve v času njegovega dirkanja v najelitnejšem razredu motošporta. Alonso trdi, da nima nikakršnih obžalovanj.

“Nikakršnih obžalovanj nimam. Nič, čisto nič. Morda le eno. Formulo 1 bi moral zapustiti prej, že leta 2015 ali 2016 – predolgo sem čakal. Že tedaj sem se želel preizkusiti v preostalih motošportnih razredih, vendar kot kaže sem potreboval še nekaj časa, da sem to doumnel.”

Štiri leta dirkanja v zgoščeni sredini in brez pravih možnosti za zmago je Alonsa odvrnilo od nadaljevanja in se po sezoni 2018 poslovil od McLarna in Formule 1, a se letos vrnil s francosko ekipo Alpine, nekdaj Renault, s katerim je “El Nino” dvakrat premagal mogočnega Michaela Schumacherja.

Alonsovi veliki up je sezona 2022, ko naj bi nove tehnične direktive za izgradnjo dirkalnikov premešale vrsti red na vrhu. Alonso pa naj bi bil po letošnjih predstavah sodeč sposoben osvojiti dirkaško krono.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

TRIPLE CROWN
Edini, ki je do danes zmagal GP Monaco, 500 milj Indianapolisa in 24 ur LeMans je Graham Hill, kot vemo, pa je Alonso dvakrat zmagal tudi na 24 ur LeMansa, dvakrat GP Monaco, manjka pa mu 500 milj Indianapolisa. Poleg njega pa je še Juan Pablo Montoya, ki je uspel zmagati 500 milj Indianapolisa in GP Monaco, kljub poskusom pa še ni uspel zmagati v 24 ur LeMans…Fernando Alonso pa je sodeloval tudi na rally Dakar 2020, kjer se je uvrstil na 2 mesto…obenem pa ima še vedno možnosti…