Bottas upa, da je Mercedesovih težav po ponovni menjavi motorja konec

0

Valtteri Bottas je bil pred dirko v Austinu primoran ponovno zamenjati komponento ICE (Internal Combustion Engine) v svojem Mercedesu. Težavam, ki pestijo srebrne puščice v letošnji sezoni še ni videti konca. Bottas upa, da je bila menjava v Združenih Državah njegova zadnja v letošnji sezoni.

“To se je sedaj zgodilo že tretjič v zadnjih štirih dirkah, zato zares upam, da tudi zadnjič.”

Bottas je dirko začel s pribitkom petih štartnih mest, z 9. mesta. Med dirko je uspel prehiteti Landa Norrisa, Carlosa Sainza in Pierra Gaslyja ter osvojiti 6. mesto in Mercedesu zagotoviti pomembnih 8 točk v boju za konstruktorsko krono.

“Dirkalnik se je zdel zelo dober, vendar sem večino časa preživel za drugimi v umazanem zraku. Končni rezultat sem pričakoval, saj je bilo slediti dirkalnikom in obenem držati pnevmatike v pravem temperaturnem oknu zahtevno.”

Bottas trenutno zaseda 3. mesto v skupni dirkaški razvrstitvi in zadržati le tega do konca sezone bo najbrž glavni finčev cilj, saj zaostanek za vodilnim Maxom Verstappnom sega že prek sto točk. Medtem Sergio Perez, ki se je s 3. mestom prebil na 4. skupno zaostaja 35 točk svetovnega prvenstva.

Leclerc: “Za trenutek se je zdelo, da so stopničke možne”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje