Sainz: Sezona 2022 bo najzahtevnejša v zgodovini Formule 1

0

Carlos Sainz je prepričan, da bo sezona 2022 najzahtevnejša v zgodovini Formule 1, zaradi česar bodo morali biti dirkači psihično in fizično še bolje pripravljeni kot letos.

Koledar dirk Formule 1 je vsako leto daljši. Čeprav bo letošnja sezona z 22 dirkami postavila nov rekord, ta ne bo obstal dolgo, saj je FIA nedavno že odobrila 23 dirk dolg koledar za sezono 2022. Sainz je pred začetkom VN ZDA potrdil, da namerava pripraviti poseben načrt, ki mu bo pomagal prebroditi zahtevno sezono 2022.

“Mislim, da bo naslednje leto za vse zelo težko. Nobena skrivnost ni, da bo sezona 2022 najzahtevnejša v zgodovini Formule 1,” je Španec dejal na tiskovni konferenci pred začetkom dirkaškega vikenda v ZDA.

“Razmeram se bomo morali prilagoditi in poskrbeti, da bomo imeli skozi celotno sezono dovolj energije. Potrebno po nadzorovati način dela, če želimo biti na zadnjih dirkah, ko bomo največ potovali, sveži in pripravljeni. Poskušal bom sestaviti načrt, s katerim bom imel tudi v drugi polovici sezone dovolj energije.”

Ostre kritike na račun FIE: Imeti 23 dirk v eni sezoni preprosto ni normalno

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje