Gasly po izpadu v Q2: “Zapravili smo veliko priložnost”

0

Eden izmed najmanj zadovoljenih dirkačev včeraj popoldan v paddocku, Pierre Gasly je izpadel v drugem delu kvalifikacij in bo jutrijšnjo dirko zače z 12. štartnega mesta. Francoz je na prostih treningih izkazoval dobro formo in v intervijuju po petkovem dirkanju potrdil, da je dirkalnik presenetljivo hiter.

Gasly je – z namenom, da bi privarčeval dodaten par pnevmatik za rahel dež – celoten Q2 opravil z enim kompletom kar ga je na koncu stalo uvrstitve med najboljših deset.

“Nimam veliko za povedati v tem trenutku. Mislim, da smo imeli hitrost priti v Q3 in zato sem precej slabe volje. Bili smo zares hitri in v dirkalniku sem se počutil udobno. V Q2 pa smo zunaj ostali do konca na istih pnevmatikah in povsem so se obrabile.”

Preostali dirkači so proti koncu zapeljali v bokse in si nadeli nov komplet s katerim so še zadnjič napadli hiter krog pred iztekom časa. Francozu se šele tretjič letos ni uspelo zavihteti v zadnji del kvalifikacij.

“Po mojem mnenju smo storili veliko napako, vendar pogovoriti se moram z ekipo, da bi razumel bolje zakaj smo se odločili tako kot smo se. Mislim, da smo danes zapravili veliko priložnost, vendar jutri lahko marsikaj nadoknadimo.”

Možnost dežja za danes ni izključena in 25-letni Gasly bo morda deležen popravnega izpita. Njegov moštveni kolega Yuki Tsunoda bo štartal tik za njim – s 13. štartne pozicije. Dirka bo na sporedu ob 14. uri. Spremljate jo lahko na kanalu SportKlub ali spletni platformi F1TV.

Startna vrsta po podeljenih kaznih startnih mest

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje