Sainz: “Upam, da nama obem uspe dober štart in se nato lahko osredotočiva na dirko”

0

Nekdanja moštvena kolega Lando Norris in Carlos Sainz bosta danes dirko začela s prve štartne vrste. Norris je včeraj osvojil svoj prvi “Pole” v karieri, potem ko mu je v zadnjem delu kvalifikacij uspel izjemen krog na pnevmatikah za suho stezo.

Medtem je nekoliko manj zadovoljen izgledal Sainz, ki bi si želel na stezo zapeljati nekoliko kasneje in izkoristiti ves oprijem, ki ga je ponujala. Danes bo z dobrim štartom to lahko popravil že do ovinka št. 2. Po kvalifikacijah je dejal:

“Upam, da mi uspe dober štart. Nato pa bo ključno najti zaveterje, saj je ta ravnina najdalša v sezoni. Z Landom si pogosto deliva isto štartno vrsto in dobro se poznava.”

Sainzov Ferrari bo na štartu zagotovo usmerjen v levo stran z namenom, da čim hitreje prepreči zaveterje Georgu Russellu, ki se bo brezdvoma poskusil prilepiti na zadek Norrisovega dirkalnika. Stvari pa bo zagotovo zakompliciral še Lewis Hamilton, ki bo štartal kot 4.

“Upam, da nama obem uspe dober štart in se nato lahko osredotočiva na dirko, saj je za nama veliko hitrih dirkalnikov. Nevemo kako težko bo prehitevati. V preteklosti je bilo prehiteti precej težko. Oba Mercedesa bosta zelo nevarna. Najbrž vsaj kakšne pol sekunde na krog hitrejši, če ne več.”

Dirka je na sporedu ob 14. uri. Ogledate si jo lahko na kanalu SportKlub ali internetni platformi F1TV.

Startna vrsta po podeljenih kaznih startnih mest

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje