Leclerc: “Za trenutek se je zdelo, da so stopničke možne”

0

Po videnem sodeč bi lahko dejali, da je bila glavna naloga Charlesa Leclerca med nedeljsko dirko ne zaspati za volanom svojega Ferrarija. Monačan je namreč skozi celotno dirko bil hitrejši od obeh McLarnov za seboj in prepočasen, da bi ujel zadnje mesto na odru za zmagovalce in ga izmaknil Sergiu Perezu.

Kljub temu se je Monačan močno prepotil, saj so težke razmere – visoka temperatura in slabo stanje asfalta v Austinu – dodale svoj delež.

“To je bila dobra dirka. Hitrost smo imeli vendar na stezi sem pustil vse, kar je ta dirkalnik dovoljeval. Ekipa ga izboljšuje iz dirke v dirko in to se pozna na uravnoteženosti in stabilnosti.”

Leclerc je dirko končal deset sekund za Perezom, vendar kot pravi sam je bil Guadalajarčan v Red Bullu (kljub pomanjkanju vode) vendarle nekoliko prehiter.

“Vsak krog sem dal vse od sebe. Bilo je vroče in razgibana podlaga ni pomagala. Fizično je bila to brez dvoma izredno zahtevna dirka. Spremljal sem kaj počne Checo in se mu poskušal približati. Za trenutek se je zdelo, da so stopničke možne, vendar na koncu smo bili predaleč zadaj.”

Ferrari je zaostanek za McLarnom znižal na zgolj 3, 5 točke v boju za 3. mesto v konstruktorski razvrstitvi svetovnega prvenstva.

Končne hitrosti: Kdo je bil v Austinu najhitrejši na ravninah?

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje