Hamilton: S tem ko sem premagal Bottasa, sem ovrgel mit o “boljši” šasiji

1

Lewis Hamilton je bil zadovoljen, da je ovrgel kakršen koli “mit” o tem, da naj bi sam do dirke v Franciji dirkal z “boljšo” šasijo, kot jo je uporabljal njegov moštveni kolega Valtteri Bottas.

Hamilton in Bottas sta pred dirkaškim vikendom v Franciji zamenjala šasiji, kot del Mercedesove načrtovane rotacije skozi sezono.

Potem ko je bil bil Bottas na petkovih prostih treningih občutno hitrejši od Hamiltona, je Britanec v kvalifikacijah dvignil nivo svoje forme in v boju za drugo mesto premagal svojega moštvenega kolega.

Hamilton je prepričan, da je s tem ovrgel vsakršne “mite” o tem, da ima v ekipi privilegiran položaj.

“Videl sem, da se je ta vikend ustvaril nekakšen mit o šasiji in vesel sem, da sem ga lahko ovrgel. Naša dirkalnika sta povsem enaka in tu ni nikakršne zarote. Zadovoljen sem z drugim mestom, saj sem bil še včeraj v dirkalniku precej nesrečen. Pred nami je zanimiva dirka in poskušali bomo iztržiti najboljši možen rezultat.”

Je menjava šasije vzrok Bottasovega preporoda?

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

LEWIS HAMILTON

Čeprav se na vse pretege trudi, da bi ovrgel mite o njegovem položaju v Mercedesu mu to ne uspeva najbolj, ker sicer obnašanje šefa Wolffa dokazuje točno to, da ima Lewis Hamilton celotno podporo moštva na svoji strani. Vsi ti uspehi, presežek nad uspehi Michaela Schumacherja, osvojenih 100 pole positionov in vse ostalo zvezdništvo, je kot izgleda začelo motiti tudi samega Lewisa Hamiltona…letos je v Maxu Verstappnu dobil sebi enakega in če ne že hitrejšega konkurenta, ki povrhu v prvenstvu tudi vodi v točkovanju…