Red Bull: To trčenje nas je stalo 1,8 milijona dolarjev

0

Šef ekipe Red Bull Christian Horner je razkril, da je trčenje med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamilton ekipi iz Milton Keynesa povzročilo za slaba dva milijona dolarjev škode, kar je za Red Bull v času, ko je proračun F1 ekip omejen, velik udarec.

Prvi krog dirke za VN Velike Britanije je prinesel dramatičen obračun med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom, slednji pa je v dvoboju potegnil kratko in po trčenju v zaščitno ograjo predčasno končal dirko.

Red Bull tako ni izgubil zgolj zajetnega števila točk, temveč je po besedah šefa ekipe Christiana Hornerja moštvo iz Milton Keynesa utrpelo tudi veliko finančno izgubo.

“Ta nesreča nas je stala približno 1,8 milijona dolarjev in takšno trčenje je v obdobju proračunskih omejitev še toliko bolj boleče, “je v svoji kolumni na RedBull.com dejal  Horner.”

Šef Red Bulla hkrati ostaja kritičen do ekipe Mercedes, ki je šla po njegovem mnenju z intenzivnim proslavljanjem zmage, medtem ko je bil Verstappen še v bolnišnici nekoliko predaleč.

“Pri Mercedesu so zagotovo vedeli, da je Max v bolnišnici in tedaj podrobnosti še niso bile znane. Hamiltonu bi lahko to sporočili in zagotovo bi lahko vse skupaj izpeljali veliko bolj športno in dostojno.”

Wolff: Besednjak, ki ga uporabljajo Verstappen, Horner in Marko je nesprejemljiv

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje