Stevenson: Damon Hill ključen za sodelovanje Vettla in Aston Martina

0

Kariera Sebastiana Vettla je bila po prekinitvi sodelovanja s Ferrarijem pod vprašajem. Nekateri so menili, da bi štirikratni svetovni prvak dirkaške rokavice ustegnil celo pospraviti v predal in se posvetil drugim interesom.

33-letni Heppenheimčan se je na koncu vendarle odločil ostati v Formuli 1 in se podpisati pod ambiciozen projekt Aston Martina. Športni direktor ekipe Andy Stevenson je za Forbes razkril kaj je ključno vplivalo na to, da so se za Vettla odločili kljub temu, da je Sergio Perez že imel veljavno pogobo z ekipo.

“Eden izmed glavnih dejavnikov da smo se odločili za Sebastiana je bil, da do sedaj v ekipi dolgo nismo imeli svetovnega prvaka. V času Jordana smo v ekipo zvabili Damona Hilla in izkušnje ter znanje, ki ga je prinesel je bilo zares izjemno. Če bi delali dneve in noči ne bi uspeli zgraditi določenih stvari tako kot smo jih z Damonom.”

Damon Hill se je k Jordanu preselil po štiriletnem sodelovanju z Williamsom in enoletnem postanku pri Danka Arrows Yamaha.

“Takšno je bilo naše razmišljanje in uspelo nam je prepričati Sebastiana, da je to najprimernejša ekipa za nadaljevanje njegove kariere. Imel je težko zadnje leto pri Ferrariju, vendar tudi Ferrari sam ni imel konpetentnega dirkalnika. Veselimo se videti napredek preko njegovega notranjega vodenja ekipe.”

Šef ekipe Otmar Szafnauer je pred dnevi dejal, da Aston Martin računa na osvojitev naslova v naslednjih petih letih in Vettel je morda tisti košček sestavljenke, ki jih bo postavi korak bljiže temu cilju.

Uradno: Esteban Ocon in Alpine podaljšala sodelovanje do leta 2024

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje