Raikkonen noče poslušati inženirjevih izgovorov: Moramo se zbuditi

0

Kimi Raikkonen je bil na dirki za VN Velike Britanije zelo blizu točk, a so te po incidentu s Sergiom Perezom splavale po vodi. Trčenje je kot glavni razlog za uvrstitev izven prve deseterice želel izpostaviti tudi Kimijev inženir, a Finec ni bil enakega mnenja.

Raikkonen je bil na dirki v Silverstonu zelo hiter, saj je skoraj do konca dirka vozil znotraj prve deseterice. Dobro uvrstitev mu je preprečilo trčenje s Perezom, zaradi katerega je Finec dirko končal na petnajstem mestu.

Po dirki je njegov inženir dejal, da bi lahko osvojil točke, če ne bi prišlo do trčenja s Perezom. Raikkonen je ob tem podal svojevrsten odgovor:

“Mogoče, ampak morda moramo samo narediti hitrejši dirkalnik. Tako preprosto je to. Nemogoče se je boriti z njimi. Moramo se zbuditi in nekaj narediti.”

Finec je po dirki v pogovoru za Motorsport.com razkril, da je moral skozi celotno dirko braniti svoj položaj:

“Pričakovali smo, da to ne bo lahka dirka in na koncu se je to tudi uresničilo. Dlje smo dirkali, bolj sem moral gledati v ogledala. Poskušali smo se boriti, vendar to ni bilo dovolj. Mogoče nam bo šlo bolje na drugih progah.”

Vasseur: “Alfa Romeo lahko preseneti v sezoni 2022”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje