Red Bull ima dokaze, da je Hamilton v Copsu v prvem krogu vozil hitreje

4

Nekdanji dirkač Formule 1 in reporter televizije Sky F1 Martin Brundle je razkril, da naj bi Red Bull pridobil dokaze, da je Lewis Hamilton v ovinku Copse, ob kontroverznem trčenju z Maxom Verstappnom vozil bistveno hitreje, kot kadarkoli v dirki.

Hamilton je v uvodnem krogu dirke v Silverstonu v ovinku Copse pri visoki hitrosti trčil v glavnega tekmeca Maxa Verstappena, zaradi česar je voznik Red Bull-a silovito trčil v zaščitno ograjo in predčasno končal dirko. Hamilton je bil sicer kaznovan s pribitkom 10. sekund, a je Britancu kljub temu uspelo ugnati vso konkurenco in ciljno črto prečkati kot prvemu. Red Bull še ni zavrnil pritožbe, Brundle pa pravi, da ima ekipa iz Milton Keynesa morda nove dokaze, ki bi bili potrebni za pritožbo na športno razsodišče.

“Red Bull meni, da gre za prekršek, namerno nesrečo s strani Hamiltona,” je Brundle zapisal v svoji kolumni za Sky Sports F1.

“Bili so besni, njihov potencialni svetovni prvak je dirko končal v modricah, njihov bolid je bil uničen, kar je v tej novi dobi omejevanja stroškov in z morebitnimi kaznimi zaradi menjav posameznih komponent še posebej pomembno. Ostali so brez točk, njihova prednost v obeh prvenstvih pa se je bistveno zmanjšala. Po mojih podatkih imajo pri Red Bullu dokaze, da naj bi Hamilton v prvem krogu v Copsu peljal bistveno hitreje, kot kadarkoli na dirki. Če bodo presodili, da to zadostuje za pritožbo, bodo to nedvomno storili.”

Helmut Marko: Hamilton bi si zaslužil prepoved nastopa na eni dirki

guest
4 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

”Na koncu, če nekomu zaradi napake uničiš dirko in se lahko kljub temu vrneš na mesto pred drugo osebo, ta kazen ne odtehta tvoje napake. Ne morete končati dirke pred drugo osebo, če jo odstranite iz dirke. Kot da kršite omejitev hitrosti, pa se vam ne bi zgodilo prav nič.”
Lewis Hamilton, Paul Richard, GP Francije 2018,

Đevad Njuhalo

Samo po sebi umevno! 👍
Štart (če sploh) iz ‘boxsov’!
✌️

Đevad Njuhalo

Kazen 10 sekund… pa kaj se norce delajo iz ljudi?!🙄👺
Človeka v bolnico spraviti, pol pa nazaj na kolo, ali kaj?!? 😶💨🔫 Pa na koncu še bolj noro, še bolj z glavo ob skale in še posebej bolj NORO,a ne!? 🤤🤕💀 Hamilstink, pardon Hamilschmidt pa v ‘luft’…👹
V poslednjo plat bi moral biti deležen, saj mu paše…🤣😀😉
Ah dajte no…😀😀😀
Pis ✌️ end ♥️ in pa na zdravje 🍻

Ury

Itak je vozu hitreje, saj je dirka… Loji neumni.
Bravo Hamilton…
Mislim jokica Verstapen in Red Bul.

Kolk nesreč namernih ali po butasti glavi, je pa Verstapen naredu lani in predlani. Vedno je hotel z glavo skozi zid, na koncu se je pa raje zaletel in oškodoval nasprotnika.