“Checo” Perez v Imoli pričakuje boljši konec tedna

0

Drugi dirkaški vikend v sezoni se počasi približuje in ekipe ter dirkači se že zbirajo na obrobju Bologne, dirkališču Enzo in Dino Ferrari. Eden izmed dirkačev, ki ima veliko za dokazati ta konec tedna je Sergio Perez. Po spodletelih kvalifikacijah in 11. štartnem položaju je 31-letnemu Mehičanu zagodel še Hondin motor oz. kompatibilnost le-tega z Red Bullovo šasijo. Naposled je “Checo” vendarle uspel dirkalnik ponovno zagnati in startati iz boksov, ter se prebiti vse do 5. mesta.

“Mislim, da bo med obema ekipama zelo tesno. Poleg tega pa bomo videli kakšna je razlika med časi v primerjavi z dirko v Bahrainu in kako se dirkalnika odzivata na drugačnih dirkališčih. Moj cilj je imeti čisto dirko.”

Max Verstappen je na kvalifikacijah v Bahrainu za skoraj 4 desetinke premagal oba Mercedesa in postavlja se vprašanje ali je Red Bull na kvalifikacijah zares razred zase. Medtem pa je dirkališče v Imoli ozko in možnosti za prehitevanje ni veliko.

“Upajmo, da bomo v neposrednem boju za zmago in stopničke. V Imoli so kvalifikacije ključnega pomena, saj se komaj lahko prehiteva.”

Perez pričakuje boljši konec tedna kot v puščavi, saj se je od svojega moštvenega kolega že veliko naučil:

“Veliko sem se naučil od Maxovega upravljanja dirkalnika – kako ga voziti, da iz njega iztisneš največ časa. To je bila glavna prejšnjega dirkaškega vikenda in upam da jo bom uspel unovčiti.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje