Ferrari: Skoraj popolnoma smo osredotočeni na sezono 2022

0

V primerjavi z lansko sezono je Ferrari letos storil velik korak naprej. Scuderia se namreč z McLarnom bori za tretje mesto med konstruktorji, a temu v moštvu ne posvečajo pretirane pozornosti, saj so že skoraj popolnoma osredotočeni na sezono 2022.

Ferrari se je še leta 2019 potegoval za zmage, a leto kasneje se je vse obrnilo na glavo. Ekipa je v sezoni 2020 utrpel hude izgube zaradi novih direktiv FIE, ki so uvedle natančnejši nadzor nad maksimalno zalogo goriva. Čeprav je Scuderia letos bližje vrhu, v Maranellu razvoju dirkalnika SF21 ne bodo več posvečali pretirane pozornosti.

“Skoraj popolnoma smo osredotočeni na sezono 2022. Če želite to pretvoriti v številke, je to približno 90 do 95 odstotkov,” je v pogovoru za Autosport.com povedal šef Ferrarija Laurent Mekies.

“Veliko virov smo že preusmerili v naslednje leto, a to ne pomeni, da na letošnjem dirkalniku ne bo prišlo do manjših sprememb. Toda poudarek dajemo naslednji sezoni, čeprav je letos borba v sredini polja zelo zanimiva. Mislim, da je to povsem logična odločitev.”

Britatore: Ferrarijev cilj je vedno “naslednje leto”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje