Grosjean: “V Formuli 1 po prvem ovinku veš kje boš dirko kočal.”

1

Romain Grosjean po devetih letih maha Formuli 1 v slovo. Prvo polovico svoje kariere je preživel pri ekipi Lotus, drugo pa pri ekipi Haas, kateri se je pridružil po ustanovitvi leta 2016. Romaina si bomo navijači Formule 1 zapomnili po agresivnem pristopu, ki ga je krasil v začetnih letih – tudi krivec za marsikatero nesrečo. Se je pa Francoz v zadnjih letih prelevil v zelo konstantnega in zanesljivega dirkača.

34-letnik iz Ženeve se pripravlja na nov dirkaški izziv in sicer ameriško serijo IndyCar kjer bo dirkal za ekipo Dale Coyne Racing. V prihodnji sezoni bo v seriji dirkalo kar nekaj nekdanjih voznikov Formule 1. Poleg že omenjenega v Švici rojenega Francoza, mu bo družbo delal rojak Sebastien Bourdais, američan Alexander Rossi, bivši dirkač Sauberja Marcus Ericsson ter zimzelena Takuma Sato in Juan Pablo Montoya.

“Mislim, da moje navdušenje prihaja iz dejstva, da v Formuli 1 po prvem ovinku veš kje boš kočal. Nekatere stvari se še lahko spremenijo vendar ne tako kot v seriji IndyCar.”

Je v intervijuju dejal Grosjean, ki ne skriva navdušenja nad prihajajočo sezono. Glavni razlog naj bi tičal v dejstvu, da je serija IndyCar manj predvidljiva kot Formula 1, kjer se je s Hass dirkalnikom v zadnji sezoni uspel dokopati le do dveh točk. Sicer pa Grosjean še ni popolnoma okreval po nesreči ob koncu lanske sezone:

“V zadnjem mesecu sem opravil 18 ur in 36 minut testiranj. Moja moč je nazaj v devetdesetih odstotkih. Glavna težava je moj levi palec, ki potrebuje še nekaj časa, da se popolnoma pozdravi. Specialist za poškodbe roke v Genevi mi pove kaj lahko delam in kaj ne in njegovih navodil se držim.”

Grosjean je v karieri Formule 1 dosegel 10 stopničk, 391 točk in 1 najhitrejši krog dirke, zmagal ni nikoli.

“Zelo sem navdušen nad novim izivom. Ne bojim se testiranja, bomo videli kako bo na dirki. Že v torek po nesreči, sva s svojim terapevtom začela delati na odpravljanju post-travmatskega stresa in dobro napredujem. Ne vem kako bo šlo, a sem optimističen.”

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
smrkelj

Haha, a to misli zato, ker jo je on velikokrat končal v ograji? 😀 
Škoda ker že prej ni spokal iz F1 in dal priložnosti komu drugemu. 
Recimo Hulkenbergu. To je res katastrofa, da sta sedež imela Magnussen in Grosejan, hulkenberg pa ne.