Vettel: “Če premagamo tovarniško ekipo, imamo prosto pot”

0

Sebastian Vettel je svoje štiri naslove svetovnega prvaka osvojl z Renaultovim motorjem in se nato preselil k Ferrariju. V letošnji sezoni bo nemec prvič sedel za dirkalnik, ki ga poganja Mercedesova pogonska enota. Poleg tega, pa je Seb svojo prvo dirko odpeljal v Indianapolisu, Sauberjevem dirkalniku, ki ga je tedaj poganjal BMW.

Nova Nemčeva ekipa Aston Martin je včeraj razkril svojega “izzivalca” za prihajajočo sezono AMR21 in bo danes prvič preizkušen na dirki v Silverstonu.

“Mercedesova pogonska enota naj bi bila najmočnejša v karavani in to bo tudi moj prvi stik z Mercedesom v Formuli 1. Seveda me zanima kako delujejo. Dejstvo, da nismo zadolženi za razvoj pogonskega sklopa in imamo partnerja, ki je pri tem najboljši je za nas izvrstno, saj se tako lahko osredotočimo le na dirkalnik sam.”

Prav tako je Vettel zavrnil namigovanja, da je ekipa Aston Martin le podaljšana Mercedesova roka za politično moč. Nemca ne skrbi, da bi prehiter Aston Martin povzročal težave v sodelovanju z tovarniško ekipo:

“Mislim da če premagamo tovarniško ekipo, imamo prosto pot. Mercedes je izredno pošten partner in če bo nekdo hitrejši se ne bodo poslužili umazanih igric. Če bomo zares blizu Mercedesu, je to moja zadnja skrb.”

James Bond in Tom Brady podprla Aston Martin

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje