Jasen poziv Hamiltonu: Če si načelen boš bojkotiral Savdsko Arabijo

0

Približno 50 organizacij za človekove pravice iz različnih arabskih držav, v odprtem pismu poziva svetovnega prvaka Formule 1 Lewisa Hamiltona k bojkotu velike nagrade Savdske Arabije, ob tem pa računajo na družbeno ozaveščenost, ki jo Britanec promovira v zadnjih letih.

Če bo šlo vse po načrtih, bo od 3. do 5. decembra 2021 organizirana prva Velika nagrada Savdske Arabije. Kljub številnim kritikam glede kršenja človekovih pravic se pričakuje, da se bodo na premieri pojavile vse ekipe in vsi vozniki. Cela vrsta arabskih nevladnih organizacij sedaj Hamiltona prosi, naj opusti to zamisel ali vsaj izkoristi dirko za opozarjanje na človekove pravice.

V svojem boju ste pokazali neizmeren pogum. Če najboljši voznik F1 noče dirkati v Savdski Arabiji, se bo o tem razpravljalo in morda bi bilo zelo pomembno pozvatii državo, da končno spremeni pogled na človekove pravice. Pokazal bi, da svet ni slep pred dejstvom, da Savdska Arabija skuša prikriti svoje vojne zločine in kršitve človekovih pravic, “je po poročanju La Gazzetta dello Sport najpomembnejši odlomek iz pisma svetovnemu prvaku.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje