Binotto ima za SF21 visoka pričakovanja

0

Sezona 2020 je bila Ferrarijeva najslabša sezona vse od leta 1980. Ekipa je včeraj predstavila nova dirkača in opremo, medtem pa je Mattia Binotto skupaj z Carlosom Sainzem in Charlesom Leclercom pokomentiral delo, ki je bilo opravljeno preko zime in zastavil pričakovanja za prihodnjo sezono.

SF1000 bo šel v zgodovino kot eden najslabših dirkalnikov Scuderie in težko bi si predstavljali še eno takšno sezono poskočnih konjičkov. Mattia Binotto ima za SF21 visoka pričakovanja a priznava, da bo opravljeno delo svojo vrednost zares dobilo šele v Bahrainu:

“Lansko leto je bila največja težava hitrost na ravnini, ne le zaradi moči motorja vendar tudi upora dirkalnika. Čez zimo smo opravili veliko dela na pogonski enoti in aerodinamičnem designu. Glede na opravljene simulacije v zračnem tunelu smo velik del moči motorja vrnili, tako da hitrost na ravninah ne bi smela biti takšen problem kot v lanski sezoni, vendar zares vedeli bomo šele v Bahrainu.”

Poleg tega je 51-letnik izpostavil cilje Scuderie v sezoni 2021 in jasno dal vedeti, da je za ekipo najpomembnejši kostruktorski skupni seštevek:

“Glavna nagrada za Ferrari je konstruktorsko prvenstvo in ni skrivnost, da si tam želimo čimvišje – in zato so potrebne točke. Od Carlosa pričakujem, da bo zelo blizu Charlesu in verjamem, da bosta svojo nalogo opravila dobro. Svetovni prvaki bomo, ko bomo imeli najhitrejši dirkalnik. Za zdaj smo osredotočeni le nase saj vemo, da nismo še tam.r

Kljub temu šef ekipe poudarja, da naj navijači ne pričakujejo čudežev saj je zaostanek, ki ga je ekipa poskusila nadoknaditi velik:

“Verjamem, da je dirkalnik boljši kot lansko sezono, a moramo biti realistični. Zaostanek za najboljšimi je bil velik in v eni zimi je to nemogoče odpraviti.”

Medtem bo Charles Leclerc novo in svojo tretjo sezono v rdečem začel kot št. 1 ekipe iz Maranella. Kljub temu, da ne gre pričakovati da se bo SF21 boril za zmage bo na mlada ramena padlo veliko pritiska in pričakovanj, ki se jih je do sedaj mladi Monačan dobro otresal – na predstavitvi je dejal:

“Dirkalnik je dober korak v pravi smeri, vanj je bilo vloženega veliko dela. Od začetka sezone smo že razvijali dirkalnik, vendar videti moramo kaj so naredili drugi za pravo primerjavo. Na papirju stvari vedno izgledajo dobro.”

Ima pa Leclerc novega moštvenega kolega v Carlosu Sainzu. Binotto je jasno dal vedeti, da Španca pričakuje blizu Leclercu. Carlos je ob predstavitvi dejal, da je navdušen nad hitrostjo in sredstvi s katerimi ekipa deluje:

“Znaki so spodbudni, informacije, ki prihajajo od dirkalnika so spodbudne. Vesel sem in ponosen na hiter razvoj odkar sem tukaj, a kot je rekel Charles, videti moramo, kako se bo naše delo obneslo na progi.”

Tako kot vse ekipe bodo tudi pri Ferrariju hitro po začetku sezone obrnili nov list in vso svojo moč usmerili v dirkalnik za 2022, je še dodal Binotto:

“V letošnji sezoni se bomo osredotočili na razvoj dirkalnika za sezono 2022 in spremembo pravil, kar pomeni da bo dirkalnik, ki bo dirkal v Bahrainu več ali manj dirkalnik, ki bo dirkal v Abu Dhabiju.”

Bo Kimi Raikkonen s Ferrarijem dirkal v Le Mansu?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje