Bo Kimi Raikkonen s Ferrarijem dirkal v Le Mansu?

0

Potem ko je Ferrari oznanil, da se leta 2023 vrača na slovito dirko za 24 ur Le Mansa, so se že pojavila ugibanja, da bi lahko za volan rdečega dirkalnika sedel Kimi Raikkonen.

Ferrari se bo po 48-letni odsotnosti leta 2023 vrnil v najelitnejši razred vzdržljivostnega dirkanja, legendarna italijanska znamka pa bo v Le Mansu nastopala v kategoriji Hypercar.

Ferrari je novico na uradni spletni strani pospremil z besedami:

“Petdeset let po zadnji uradni udeležbi v najelitnejšem razredu vzdržljivostnega dirkanja, se bo Ferrari leta 2023 udeležil FIA WEC prvenstva v kategoriji Hypercar, katero je tudi pomagal soustvariti.”

Dodali so, da bodo celoten program, ime dirkalnika in dirkaško zasedbo razkrili naknadno, ob tem pa so se že pojavila posamezna imena, ki bi lahko Ferrari vrnila na eno izmed največjih dirk na svetu.

Mednje sodi tudi zadnji Ferrarijev svetovni prvak Kimi Raikkonen, ki je nedavno v pogovoru za finski časnik potrdil interes za dirkanje v Le Mansu.

“Lepo bi bilo dirkati v Le Mansu,” je za finski Turun Sanomat dejal Kimi Raikkonen. “Vendar, če dirkate tam, je potrebno najprej odpeljati nekaj dirk za testiranje, kar pa je precej zahtevno umestiti v koledar, če dirkaš tudi v Formuli 1.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje